Online Aktiekurser
LargeCap
MidCap
SmallCap

Analyser
Dansk Aktieanalyse
Jyske Bank
Kbh. Bank Aktier
Handelsbanken
Spar Nord Invest
Dagbladet Børsen
Aktiesiden
Analyst
Aktieanalysehuset
Investeringsforeninger
Investtech

Grafer
EuroInvestor
Invest-Guide
Valutakurser

Firmaprofiler
Dansk Aktieanalyse
Wright Research
Invest-Guide

Diskussioner
EuroInvestor
Invest-Guide
Spekulant
Stockblog

Markedskom.
BG Bank
Den Danske Bank
EgnsInvest
Jyske Bank
Kbh. Bank Aktier
Spar Nord Invest

Nyheder
Aktienyt
Dagbladet Børsen
Berlingske Tidende
Jyllands-Posten
Netposten
Hugin Online
Yahoo USA

Andre Kurser
Aktiekurser
Børsen Online
Alm.Brand Aktier
Alm.Brand Oblig
Alm.Brand Valuta
Sydbank Aktier
Sydbank Oblig
Sydbank Valuta
Landbobanken Aktier
Landbobanken Oblig
Landbobanken Valuta

Flere Links
Aktienyt
Bøger om aktier
Aktiebogen
Aktiefokus
Aktieinfo
DR Penge
Invest-Guide
Spekulant
Scaninvestor
Aktieplus
Aktionærforening
Kerfuf


Amerikanske bøger om aktier

Her er en række amerikanske bøger om aktier, som jeg mener er værd at investere i, og som kan være svære at finde i Danmark. Køb bøgerne pr. postordre gennem Amazon.co.uk verdens største boghandel på Internettet. Amazon har nu åbnet en afdeling i England, hvilket betyder væsentligt hurtigere levering og lavere priser end før.

Tryk på linkene nedenfor, og hav dit kreditkortnummer parat. Regn med ca. 1 uges leveringstid med luftpost. Udover selve bogens pris skal du også betale ca. 50 kr. i fragt samt 25% moms, men du slipper for at betale told. Ved omregning til danske kroner kan du regne med at et Engelsk pund koster lidt under 12 kr. Eksempel: en paperback bog til 10 engelske pund (ca. 115 kr.) koster 4 pund (ca. 45 kr.) i fragt med luftpost, eller alt i alt ca. 200 kr. incl. moms, hvilket som regel vil være noget billigere end at købe bogen igennem en boghandel i Danmark. Man kan spare en del af fragtomkostningerne ved at købe flere bøger på en gang.

Peter Lynch: One up on Wall Street
Peter Lynch var indtil for et par år siden manager for verdens mest kendte og succesfulde investeringsforening, Fidelities Magellan fond. På 10 år lykkedes det ham at 19-doble investorernes penge, og i bogen fortæller han hvordan han gjorde. Overraskende nok kan hans metode især bruges af små private investorer. Han anbefaler nemlig at man glemmer alle de gode råd og hotte tips man får fra investeringseksperterne, og i stedet investerer i firmaer som man kender fra sin egen branche eller sit eget område, eller fordi man køber varer fra firmaet. Er der et firma indenfor din branche der klarer sig godt? Sandsynligvis er du langt bedre til at vurdere forholdene i din egen branche end investeringseksperterne på børsen. Er der et firma i dit område der udvider kraftigt? Sandsynligvis vil der gå måneder eller år før de gode resultater viser sig i de regnskaber som analytikerne på børsen læser.

Peter Lynch: Beating the Street
Peter Lynch fortæller endnu en gang hvordan han slog alle eksperterne på Wall Street ved f.eks. at gå på indkøbstur med sin kone og sin datter, og derefter købe aktier i de butikskæder og produkter der var "in" lige nu.

Robert Hagstrom: The Warren Buffet Way
Warran Buffet er den næstrigeste mand i USA efter Bill Gates, og han har tjent alle sine penge ved at investere aktier, ikke ved kortsigtede spekulationer men ved langsigtede investeringer i gode solide vækstfirmaer som Coca-Cola, Washington Post og TV-stationen ABC. Bogen handler både om personen Warren Buffet, om hans investeringer og om de metoder han bruger til at beregne hvad et firma er værd. Forord af Peter Lynch.

Benjamin Graham: The Intelligent Investor
En 30 år gammel bog skrevet af Warren Buffets gamle låremester Benjamin Graham. Warren Buffet har kaldt det den bedste bog om investering der nogensinde er skrevet. Den er måske nok noget forældet på visse områder, men den er stadig værd at læse. Forord af Warren Buffet.

Burton Malkiel: A Random Walk Down Wall Street
En underholdende bog om hvorfor det ikke kan lade sig gøre at klare sig bedre end aktiegennemsnittet, og hvorfor de fleste investeringseksperter tvært imod klarer sig dårligere end aktiegennemsnittet på trods af alle deres computere og aktieanalyser. Men bogen indeholder også nogle metoder man måske kan bruge til alligevel at klare sig en smule bedre end aktiegennemsnittet.

George Soros: The Alchemy of Finance
George Soros blev for alvor kendt da han var med til at få valutasamarbejdet i Europa til at bryde sammen i 1992, og han har tjent milliarder af dollars på kortsigtede aktie- og valutaspekulationer. Han tror derfor ikke meget på teorierne om at man ikke kan tjene penge på den måde. Hans Quantum fond har mere end 1000-doblet investorernes penge siden starten i 1969. I denne 10 år gamle bog fortæller han om sine økonomiske teorier, og man følger hans detaljerede dagbog i en periode fra 85 til 86 hvor han mere end fordoblede sin formue. Men i modsætning til de andre bøger er der ikke tale om simple letforståelige principper der kan følges af alle og enhver.

George Soros: Soros on Soros
Soros anden bog indeholder et interview med Soros, hvor han fortæller om sig selv og sin økonomiske støtte til genopbygningen i Øst-Europa. Han forudsiger øgså det økonomiske sammenbrud i Indonesien der senere indtraf, og advarer om risikoen for et globalt økonomisk sammenbrud.

George Soros: The Crisis of Global Capitalism
Soros var en af de få der forudsagde det økonomiske sammenbrud i Indonesien. Nu advarer han om at hele det globale kapitalistiske system er i fare. Bogen udkommer i december 1998.

The Super-Absorbent, Biodegradable, Family-Size Baby Blues
OK, den har ikke noget med aktier at gøre, men den er yderst underholdende hvis man selv har børn. Min kones ynglingstegneserie.